четвъртък, 30 август 2012 г.

Благодарността - валутата на щастието

Представете си, че имате 1000 лева който са ви излишни. Имате си всичко и искате да подарите тези пари на някого в нужда. Намирате двама такива приятели и им давате по равна част от сумата - 500лв. Чувствате се удовлетворен, че сте помогнали.
Единия от приятелите на който сте дали пари, ги приема с радост, оценява жеста и дълбоко ви благодари. Нуждата му е посрещната и то е щастлив. Това още повече ви кара да се чувствате добре. Щастието е двойно. Това струва за вас повече от парите.
Другия приятел обаче, не само че не ви благодари, ами и ви се кара защо не сте му дали цялата сума, сякаш сте му длъжен. Отскубва парите от ръцете ви, изглежда ви с пренебрежение и си отива. Когато ви среща на улицата не ви поздравява и говори лоши неща на приятелите си за вас.Непрекъснато се оплаква какъв лицемер и лош приятел сте.
Понеже сте дали на хора в нужда така се случва, че ви попадат 2000лв. Неблагодарния приятел идва при вас и ги иска всичките. Ще му дадете ли пак? Няма нали?
С този пример искам да покажа, какво може би чувства Бог когато ни дава добри неща в живота, а ние ги приемаме за даденост, не Му благодарим, а Му се цупим защо не ни дава повече. Ние не бихме дали на неблагодарния приятел отново пари. А Бог въпреки нашата неблагодарност и незаинтересованост пак ни дава свойте благословения. Ако обаче сме Му благодарни за всички тях, Той ще ги умножи.
Един цитат казва, че благодарността е дълг. Можем и да не го плащаме, но ако го направим се чувстваме по-добре и ставаме попивателна за благословения. Една обмяна се получава.
Щастието е сега, затова то не може да бъде "обменено" срещу мечти или спомени. Валутата за щастието е благодарност за всичко което имаме сега. Курса не се променя никога : Благодарност = Щастие
Приятно обменяне благодарни хора!

2 коментара:

Анонимен каза...

buy phentermine buy duromine phentermine online - buy phentermine no prescription online

Анонимен каза...

phentermine no prescription needed order phentermine online mastercard - phentermine 37.5 online pharmacy